Pohjanmaan messut 1982 Vaasassa

Vuoden 1982 Pohjanmaan messut järjestettiin 12.-20. kesäkuuta Vaasassa. Yllä olevassa kuvassa eduskunnan puhemies Johannes Virolainen seurueineen tutustuu SNKK:n messuosastoon. Tarkastelun kohteena on Leonid Brežnevin ja samana vuonna presidentin virkaan nimitetyn Mauno Koiviston tapaamista esittävä valokuva.

Johannes Virolainen jätti myös oman tervehdyksensä SNKK:n messupäiväkirjaan.

”Pohjanmaan messuilla on Neuvostoliiton teollisuuden koreatasoisia tuotteita. Kauppavaihto kehittyy molempien osapuolten eduksi. Hyvää menestystä!”

pomessut-virolainen

Johannes Virolainen

Viipurin maalaiskunnassa syntynyt Johannes Virolainen (1914 – 2000) oli maalaisliittolainen (sittemmin Suomen Keskusta) poliitikko ja valtioneuvos. Hän kuului sotien jälkeisen ajan merkittävimpiin suomalaisiin poliitikkoihin. Hän on toiminut pisimpään kansanedustajana, yhteensä 42 vuotta vuosina 1945–1983 ja 1987–1991 ja hän on myös Suomen pitkäaikaisin ministeri yhteensä 6 169 ministeripäivällään.

Ulkoministerikautenaan Virolainen sai ”tietämättömän ulkoministerin” liikanimen, koska Kekkonen ja presidentti J. K. Paasikivi eivät kertoneet hänelle matkastaan Moskovaan loppuvuodesta 1955. Matkan tuloksena Neuvostoliitto palautti Suomelle Porkkalan vuokra-alueen. Virolainen lanseerasi ulkopoliittiseen sanastoon myös käsitteen ”yleiset syyt”, jolla epäsuorasti viitattiin Neuvostoliiton vaikutukseen Suomen sisäpolitiikassa. (Wikipedia)

Helsingin metro aloitti säännöllisen liikennöinnin 1. kesäkuuta 1982.