Turun ja Savon Messut 1983

Eduskunnan puhemies Erkki Pystynen tutustuu Neuvostoliiton osastoon Turun messuilla 12. elokuuta 1983. Myös SNKK:lla oli messuilla oma osastonsa, jossa esiteltiin lähinnä Suomen ja Neuvostoliiton välistä kauppaa.

savon-messut-1983

Saman vuoden keväänä SNKK osallistui myös Savon messuille. Messuilta muistoksi messupäiväkirjaan kirjautui muun muassa Turo Oy:n tervehdys. Vaatevalmistaja Turo liittyi SNKK:n jäseneksi sen perustamisvuonna 1946 ja on yksi vanhimmista kauppakamarin jäsenistä.

turo

Turo Oy
Turo Oy:n vaatetehdas perustettiin Kuopioon vuonna 1938. Alkuvuosina valmistettiin muun muassa urheiluasuja, armeijan asepukuja sekä työvaatteita. Miesten puvut tulivat tehtaan valikoimaan 1960-luvulla ja 1980-luvulla yritys siirtyi valmistamaan pelkästään miesten housuja, pukuja ja irtotakkeja. Turon vaatevienti Neuvostoliittoon oli huomattavaa. Turo Oy ajautui konkurssiin vuonna 1988. Toimintaa jatkamaan perustettiin Turo Tailor Oy. (Wikipedia)
Neuvostoliitto ampui alas Korean Air Lines -lentoyhtiön Boeing 747 -matkustajakoneen sen lennettyä Neuvostoliiton ilmatilaan 1. syyskuuta 1983.