Tietoa

Tänä vuonna Suomalais-Venäläinen kauppakamari täyttää 70 vuotta. Tämä blogimuotoinen historiikki on kertomus yhdistyksen taipaleesta, jonka varrelle on mahtunut kahden naapurimaan yhteisiä tapahtumia, mielenkiintoisia ihmisiä ja kiehtovia tarinoita. Tarinoiden pääroolissa ovat idänkauppaa tehneet yritykset, niissä työskennelleet ihmiset sekä kauppakamarin henkilökunta.

Historiikki on koottu Suomalais-Venäläisen kauppakamarin arkistomateriaaleista. Kokoamisessa ei ole käytetty tieteellisiä metodeja, vaan pikemminkin sattuman anteja – on tökätty sormella arkistodokumenttia ja kirjattu siitä löytyneet mielenkiintoisimmat kohdat.

Taipaleen varrelle on mahtunut satoja yrityksiä ja ihmisiä, joista tähän historiikkiin on arkistojen massiivisuuden vuoksi päätynyt vain pieni osa. Toivomme kuitenkin, että myös tämä ohut siivu historiaa tarjoaa lukijoille kiehtovan katsauksen kauppakamarin värikkääseen historiaan.

Blogissa julkaistaan uusia tarinoita päivittäin syyskuun alusta joulukuun loppuun.

Toimittaja

Taneli Dobrowolski
taneli@svkk.fi
050 407 1984

Suomalais-Venäläinen kauppakamari auttaa yrityksiä onnistumaan Venäjän-kaupan elinkaaren kaikissa vaiheissa – kun aloitat vientiä, suunnittelet yrityksen perustamista, haluat kasvattaa ja kehittää liiketoimintaasi tai etsit ajankohtaista tietoa Venäjän markkinoista.