Viipurin maamerkki

Allegro-junan ikkunoista Viipurin asemanseutua hallitseva kuusikerroksinen kolmen tähden hotelli Družba valmistui vuonna 1982. Hotellin tilaaja oli neuvostoliittolainen matkailuorganisaatio Inturist ja sen rakentamisesta vastasi ”avaimet käteen” -periaatteella suomalainen rakennusyhtiö Perusyhtymä Oy. Hotellissa on 180 huonetta ja 350 hengen ravintola.

Perusyhtymä käytti hotelli Družbaa referenssinään Suomen Ulkomaankauppa -lehdessä julkaistussa mainoksessaan vuonna 1982.

Perusyhtymä käytti hotelli Družbaa referenssinään Suomen Ulkomaankauppa -lehdessä julkaistussa mainoksessaan vuonna 1982.

Perusyhtymä Oy / YIT

Perusyhtymä Oy oli vuonna 1940 perustettu suomalainen rakennusliike. Sen alkuperäinen tehtävä oli luovutetusta Karjalasta evakuoidun siirtoväen asuttaminen sekä uudisraivauksen edistäminen. Vuosisadan puolivälissä yrityksestä kasvoi yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista Polar-Yhtymän, Hakan ja Puolimatkan ohella.

Perusyhtymä tuli 1970-luvulla tunnetuksi erityisesti Neuvostoliitossa tekemistään rakennusprojekteista, joista merkittävin oli Kostamuksen kaivoskombinaatti Karjalan tasavallassa. Neuvostoliiton projekteissa Perusyhtymä oli mukana myös usean rakennusliikkeen perustaman yhteenliittymän Finn-Stroin kautta.

Vuonna 1986 Insinööritoimisto Veston toiminta yhdistettiin Yleiseen Insinööritoimistoon, joka puolestaan liitettiin vuotta myöhemmin Perusyhtymään. Uuden yhtiön nimeksi tuli YIT-Yhtymä Oy. (Wikipedia)

hotelli-druzhba-viipuri